Valmistusaika:
30 min
Ainekset:
Kahdelle
- n.400g sisäfilettä (kaksi pihviä)
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
- Lohoperunoita 500g
- Grillausmaustetta
- Voita (paistamiseen)
Valmistus:
- Nosta pihvit huoneenlämpöön tunti ennen paistoa. (Lihan tulisi olla huoneenlämpöinen ennen paiston aloittamista.)
- Laita uuni päälle 200°C ja anna uunin lämmetä. Lisää lohkoperunat pellille ja mausta grillausmausteella makusi mukaan. Nosta perunat pellille ja paista 20-30min uunista riippuen.
- Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voita. Pannu on riittävän kuuma, kunnes voi ei enää vaahtoa ja alkaa ruskistua. Nosta sisäfileet pannulle ja paista 2-4 minuuttia/puoli riippuen pannusta ja pihvin paksuudesta.
- Lisää suola ja mustapippuri kypsälle puolelle kääntämisen jälkeen. (näin pippuri ei pala pannulle)
- Laske hellan lämpötilaa täydestä tehosta 1/4 tehoon ja nosta kansi päälle. (täydellä teholla pihvin pinta palaa ennen kuin se on lähellä medium tasoa.)
- Voit seurata pihvin pintaa kunnes se alkaa helmeilemään punaista lihasnestettä on pihvi silloin medium. Jos neste pääsee kirkkaaksi niin on pihvi jo kypsä.
- Nosta pihvi folion alle vetäytymään muutamaksi minuutiksi (Huomioithan, että liha kypsyy vielä muutaman asteen vetäytymisen aikana.)
- (mikäli haluat hifistellä niin suosittelemme käyttämään paistomittaria. medium lämpötila on 55-57°C. Kypsä on 65°C.)
Vaihtoehtoisesti voit paistaa pihvin pinnat kiinni molemmin puolin täydellä teholla ja nostaa sen uuniin 125°C paistomittarin kanssa. Nosta pihvi pois kun se on saavuttanut 53°C sisälämpötilan ja kääri folioon.