Reseptit ja ohjeet

Karjalanpaisti Perunamuusilla

lihatiski

Valmistusaika:

120 min (2h)

Ainekset:

Neljälle

  • n.800g karjalanpaistilihoja
  • 12kpl perunoita
  • 2 sipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • 2tl suolaa
  • muutamia kokonaisia maustepippureita
  • 2-4 laakerinlehteä
  • voita (paistamiseen)

Valmistus:

  • Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen.
  • Ruskista lihat pienissä erissä pannulla ja kaada ne nesteineen paistoastiaan(mikä tahansa uuninkestävä astia käy) .
  • Kuori porkkanat ja sipulit, lohko ne pieniksi (voit myös kuullottaa kasviksia hiukan pannulla) ja lisää ne paistoastiaan.
  • Lisää suola, maustepippurit ja laakerinlehdet. Sekoita ainekset sekaisin, jotta kasvikset ja mausteet eivät ole päällimmäisenä.
  • Kaada vettä paistoastiaan sen verran, että lihat peittyvät juuri.
  • Nosta karjalanpaisti uuniin ja anna hautua 1,5-2h (Meiltä ostettu karjalanpaisti kypsyy alle 2h.)
  • Kuori perunat ja keitä kunnes ovat kypsiä.
  • Muussaa perunat ja lisää voita. Viimeiseksi lisää maitoa ja vatkaa vielä hiukan.

(Puolukkasurvos sekä suolakurkut lisukkeeksi)