Valmistusaika:
120 min (2h)
Ainekset:
Neljälle
- n.800g karjalanpaistilihoja
- 12kpl perunoita
- 2 sipulia
- 2-3 porkkanaa
- 2tl suolaa
- muutamia kokonaisia maustepippureita
- 2-4 laakerinlehteä
- voita (paistamiseen)
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen.
- Ruskista lihat pienissä erissä pannulla ja kaada ne nesteineen paistoastiaan(mikä tahansa uuninkestävä astia käy) .
- Kuori porkkanat ja sipulit, lohko ne pieniksi (voit myös kuullottaa kasviksia hiukan pannulla) ja lisää ne paistoastiaan.
- Lisää suola, maustepippurit ja laakerinlehdet. Sekoita ainekset sekaisin, jotta kasvikset ja mausteet eivät ole päällimmäisenä.
- Kaada vettä paistoastiaan sen verran, että lihat peittyvät juuri.
- Nosta karjalanpaisti uuniin ja anna hautua 1,5-2h (Meiltä ostettu karjalanpaisti kypsyy alle 2h.)
- Kuori perunat ja keitä kunnes ovat kypsiä.
- Muussaa perunat ja lisää voita. Viimeiseksi lisää maitoa ja vatkaa vielä hiukan.
(Puolukkasurvos sekä suolakurkut lisukkeeksi)