Reseptit ja ohjeet

Brisketin Grillaus

Rinta (Brisket)

Valmistusaika:

8-10h

Ainekset:

  • 2-4kg Naudan rintaa (Brisket)
  • Liha- ja Kalakaupan RUB mausteseosta 1prk
  • Suolaa (makusi mukaan)

Valmistus:

  • Mausta rinta vähintään vuorokausi ennen valmistusta. Hiero pintaan RUB mausteseosta reilusti ja lisää suolaa. Voit käyttää tässä myös meidän BBQ marinadia RUB:in kaverina, jolloin suolaa ei erikseen tarvitse lisätä.
  • Nosta rinta huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistoa riippuen palan koosta ja paksuudesta.
  • Laita grilli tai pannu kuumenemaan ja odota, että seon lämmennyt 200 asteeseen.
  • Nosta rinta grilliin ja paista pinnat kiinni molmmin puolin.
  • Kääri rinta folioon ja laske grillin lämpötila 110-120 asteeseen. Tässä vaiheessa voit laittaa paistomittarin lihaan.
  • Paista 6-8h kunnes liha saavuttaa noin 90 asteen sisälämpötilan. (pienempi pala kypsyy nopeammin)
  • Anna lihan vetäytyä foliossa 1-2h tai kunnes sisälämpötila on 60-70 astetta.
  • Leikkaa ohuita siivuja poikkisyin. Tarjoile esim. coleslawin kanssa sämpylän tai pitaleivän välissä.

Tämä tuote ei ole kiireisen grillaajan raaka-aine. Pitkällä ja kärsivällisellä kypsennyksellä lopputulos on maukas ja mehevä.